Julien Guillot i Gamla Stan @19glas

A fortnight from NoW

Julien Guillot i Gamla Stan @19glas
”Clos des Vignes du Maynes i Mâcon-Cruzille i södra Bourgogne har faktiskt varit ekologisk sedan den grundades i år 910 AD, men certifierades först ekologiskt i år 1954. Vinmaker Julien Guillot är gjord av lika delar högt humör och hårt arbete och han attackerar Stockholm för en hektisk kväll,.. torsdagen den 1 november 2018 från klockan 17.00.
19glas Välkomnar Julien Guillot, som själv hälla upp sina viner och berättar om historia eller två. Köket riktar sig mot regionen, och i baren och matsalen serveras pinot noir, gamay och chardonnay av högsta kvalitet (och till och med en blandning av alla tre sorter) till särskilt bra priser på grund av det festliga besöket.
Clos des Vignes du Maynes
Domänen ligger i Mâcon-Cruzille och själva Clos'et 
(det vill säga en muromgärdad trädgård eller mark) som ursprungligen tillhörde klostret Cluny av benediktinordningen. 
I året 910 gav Duken av Aquitaine Clos'en till klostret Bernon, som grundade det mäktiga och inflytelserika Cluny-klostret. Där bodde munkar vid Vignes du Mayne, och efter skörden transporterades druvor och musts till klostret där vinerna gick genom elevage.
Efter den franska revolutionen överlämnes klostret och vingårdar till privata händer. Idag tillverkas vinerna av Julien Guillot, tredje generationen i familjen med knytning til Vignes du Maynes. Clos des Vignes du Maynes har varit ekologiskt sedan 1954 och biodynamiskt sedan Julien fick ansvaret i 1997. Domänen var bland de första som experimenterade med viner utan sulfiter tillsammans med Jules Chauvet på 60-talet.”

Mads  Pétillant Rudolf


 

19 glas bar & matsal
Stora Nygatan 19
Gamla stan , Stockholm

+46 8 723 19 19
info@19glas.com

Hitta hit

Copyright 2021 Cookies | Webbplatskarta | Producerad av Piliz

Top