MOVEAT SATURDAY OLD TOWN PETNAT METHODE ANCESTRAL SPUMANTE NATURALE METODO ANCESTRALE

MOVEAT SATURDAY OLD TOWN PETNAT METHODE ANCESTRAL SPUMANTE NATURALE METODO ANCESTRALE...vad är det?
HUR BLIR BUBBLORNA TILL?

Verdicchio dei Castelli di Jesi är en vitvinsappellation i norra delen av regionen Marche i Italien. Som namnet avslöjar så är det druvan verdicchio som gäller här. Det finns de som säger att verdicchio är den i särklass viktigaste Italienska vitvinsdruvan och att välgjorda viner gjorda på verdicchio inte bara är fantastiskt goda utan har dessutom utmärkt lagringspotential.

Trots sin ringa ålder har Riccardo Baldi hunnit bli en riktigt etablerad vinmakare i Marche. Med envist och naturnära arbete har han uppnått nära på stjärnstatus i regionen för sina välgjorda och finurliga viner. Han tog över driften av La Staffa från sin pappa när han var 19 år och har sedan dess hunnit utveckla gården på ett enastående sätt. La Staffa har vuxit från 2 hektar till 12 hektar och idag producerar man bara ekologiska viner på gården.

Vinodlingarna ligger på mellan 400 och 550 meter över havet i kommunen Staffolo. Vinstockarna planterades 1995 och jordmånen består av kalkrik lerjord som lämpar sig mycket bra för regionens druva verdicchio. Det sägs att ordet Staffolo kommer från det grekiska ordet “Staphile” som kan översättas till “en massa druvor”. Det passar ju perfekt på den här lilla orten som har över 20 vingårdar och kallas för “The Hills of Verdicchio”.

I sin moderna vinkällare vinifierar Riccardo sina viner med stor respekt för druvan, jorden och ursprunget: “For me, wine has a soul – it´s a living entity. In my winery nature reigns over everything. We farmers need to interpret what nature itself expresses so perfectly in each vintage, we must try not to alter its essence.”


 

19 glas bar & matsal
Stora Nygatan 19
Gamla stan , Stockholm

+46 8 723 19 19
info@19glas.com

Hitta hit

Copyright 2021 Cookies | Webbplatskarta | Producerad av Piliz

Top